Per al dissabte 29 de març, l’Escola d’Art del Comú d’Andorra la Vella proposa un Curs familiar de Fotografia Estenopeica, que es desenvoluparà al Centre Cultural la Llacuna, de les 10.00 a les 13.00 hores i de les 15.00 a les 18.00 hores, obert a pares i mares amb fills de 7 a 12 d’edat i que serà impartit per la professora Montserrat Altimiras.

Les places hi seran limitades a 15 grups familiars.

L’activitat serà gratuïta per als infants i el preu de participació s’ha establert en 10 € per als adults.

Escola d’Art i Dia Internacional de la Fotografia estenopeica

L’Escola d’Art d’Andorra la Vella té una llarga tradició en la celebració del Dia Internacional de la Fotografia Estenopeica que se celebra, habitualment, el darrer diumenge de cada mes d’abril. S’hi organitza un taller participatiu, on els assistents experimenten amb aquesta divertida i original tècnica.

Per aquest any s’ha previst organitzar el Curs i taller d’aplicació en una altra data, vist que el Dia Internacional coincideix amb les vacances escolars de Setmana Santa.

Es coneix com a fotografia estenopeica la tècnica mitjançant la qual s’obté fotografies i negatius sense pràcticament cap equip.

Es realitza amb una càmera estenopeica – una de les càmeres fotogràfiques més senzilles -, dotada d’una pel•lícula fotogràfica i una làmina opaca, amb un forat del diàmetre d’una agulla. Aquest forat s’anomena estenop i dóna nom a la tècnica. En Anglès s’anomena pinhole (forat d’agulla).

És una de les primeres tècniques utilitzades en l’àmbit de la fotografia. No obstant, encara és practicada esporàdicament, tant per fotògrafs professionals com per aficionats a la fotografia i a la fotografia artística. S’utilitza sobretot en aquesta última disciplina per les imatges tan definides i úniques que se n’obté.

Objectius del curs

Donar a conèixer, de manera planera, el funcionament de la càmera i la fotografia en general.

Veure com reacciona el material sensible (paper fotogràfic en b/n) davant la llum i els químics.

Establir un vincle pares/fills en una activitat cultural i lúdica.

Contingut del curs

Matí

Entrar a l’interior d’una cambra estenopeica gegant que prèviament s’haurà construït en algun local del Centre Cultural i explicació, de manera senzilla, del funcionament de la càmera fotogràfica.

Construcció d’una o dues càmeres estenopeiques per cada família (1 x adult).

Tarda

Utilització de les càmeres estenopeiques, fer fotografies i revelar-les al laboratori en blanc i negre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada