Curs de jardineria sostenible a l’Escola Agrària del Pirineu (Alt Urgell)

Curs de jardineria a l'Escola Agrària del Pirineu (Foto: Departament d'Acció Climàtica)
Curs de jardineria a l’Escola Agrària del Pirineu (Foto: Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat)

L’Escola Agrària del Pirineu, a Bellestar, a l’Alt Urgell, organitza el 8, 9, 10 i 11 de juliol un curs de jardineria sostenible. L’activitat, que tindrà una durada de 30 hores, anirà a càrrec de Cesc Balanzó, enginyer tècnic agrícola i forestal. El programa se centrarà en el disseny de jardins des d’una visió diferent. D’altra banda, s’oferirà formació sobre plantes, a través del seu reconeixement, nomenclatura, distribució geogràfica i necessitats, així com la seva morfologia i fisiologia.

Un altre apartat del curs serà el de sanitat vegetal i gestió integral de l’ecosistema. Finalment, es donarà informació sobre els sòls i el clima, i es parlarà de la poda, el reg, l’adobat i el manteniment sostenible de zones enjardinades. La teoria es complementarà amb sortides de reconeixement a zones enjardinades i l’entorn natural.

La formació, que començarà cada jornada a les 8 del matí i finalitzarà a dos quarts de 4 de la tarda, té un cost de 32 euros i cal inscriure’s prèviament a través d’un formulari a Internet. Les places estan limitades a 15 persones. Per a més informació es pot trucar al telèfon 973 35 23 58 o bé enviar un correu a marta.belmonte@gencat.catEines i tècniques bàsiques de jardineria

L’objectiu de la proposta és proporcionar als participants eines i tècniques bàsiques de jardineria, permetent a l’alumnat observar, diagnosticar i adoptar solucions a les necessitats climàtiques i estètiques, així com arribar al plantejament d’un jardí sostenible.

En aquest sentit, l’organització assenyala que la jardineria tradicional sol estar enfocada a la creació i conservació d’una estètica, “que la major part de vegades està relacionada amb plantes frondoses, grans quantitats de flors i molt verd; uns ítems que rarament es poden aconseguir sense unes actuacions intensives i grans quantitats d’aigua i/o fertilitzants”. És per això que el curs busca trobar “un disseny de jardí pensat en la viabilitat en el futur dels espais enjardinats, tant a nivell climàtic com econòmic, volent crear entorns vegetals adaptats a l’ambient i a cada espècie en concret”.

[do_widget id=category-posts-pro-64]