Cultura signa el conveni amb l’Institut Ramon Llull per fer realitat la Residència Faber – Andorra

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i la directora de l’Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé, han signat aquest dilluns al migdia el conveni de col·laboració per a la creació de la Residència d’Arts, Ciències i Humanitats Faber – Andorra. El grau de maduresa i l’èxit assolits per Faber – Olot n’avalen la capacitat per compartir els procediments que ha desenvolupat a través d’un projecte flexible i dinàmic, i perfectament adaptable a la realitat andorrana.

La residència, situada on actualment hi ha els Tallers d’Art de la Massana, permetrà acollir creadors i professionals de diversos àmbits (escriptors, traductors, artistes de disciplines diferents, estudiosos, científics, musicòlegs, etc.) que vulguin dur a terme una estada per desenvolupar un projecte. El conveni és renova anualment i tindrà un pressupost inicial de 6.000 euros pels mesos que queden d’any i de 12.600 euros pel 2020.

El primer objectiu és afavorir els intercanvis amb els creadors, els estudiants i els col·lectius del país que puguin estar interessats en l’activitat o l’àrea de treball que desenvolupi el resident per tal d’establir el màxim de sinergies possible.

Per altra banda, també es vol formar part d’un marc de desenvolupament de diplomàcia cultural. La creació de Faber – Andorra, juntament amb els residents que aculli, i la col·laboració de l’Institut Ramon Llull permetran crear i establir col·laboracions amb residències internacionals que acullin residents del nostre país. Un comitè format per representants de l’Institut Ramon Llull i del Ministeri de Cultura i Esports s’encarregarà de fer el seguiment del projecte i seleccionar les candidatures escollides. Les convocatòries són obertes a professionals de tot el món i inicialment seran individuals. En aquesta primera fase de desenvolupament del projecte s’ha fixat un màxim de 10 residents a l’any i una estada de tres setmanes per a cadascun.

TOTES LES NOTÍCIES