Cultura renova el conveni amb l’Institut Ramon Llull per a la residència FaberLlull-Andorra

Una xerrada d'una edició del FaberLlull
Una xerrada d’una edició del FaberLlull

Aquest dimecres, dia 17 d’agost, ha quedat aprovada, per part de l’executiu andorrà, la renovació del conveni amb l’Institut Ramon Llull perquè la residència FaberLlull-Andorra continuï dins d’aquesta xarxa per al període de tres anys més. El conveni actual finalitzava a finals d’aquest any.

El Ministeri de Cultura i Esports, en el marc dels Tallers de la Massana i amb l’interès d’afavorir els intercanvis artístics i culturals, valora la creació de la residència a Andorra el 2019.

La residència ubicada a Andorra és un espai per a professionals del món de les arts, les ciències i les humanitats (escriptors, traductors, artistes de diverses disciplines, estudiosos, científics, etc.), que hi van per a treballar durant unes setmanes en els seus projectes respectius.

La signatura del conveni de col·laboració i la creació de la residència Faber-Andorra suposen un seguit d’avantatges i oportunitats, difícilment assolibles en un altre context: el desenvolupament de la diplomàcia cultural, creant xarxa i afavorint que s’estableixin sinergies entre els residents, els participants de les activitats i el Ministeri, la possibilitat que els creadors andorrans accedeixin a les altres residències Faber i, finalment, l’oportunitat per als estudiants, els creadors i el públic en general de compartir coneixements i experiències amb les activitats de retorn que ofereixen voluntàriament els residents, tots ells, professionals amb un prestigi i reconeixement reconeguts en els seus camps de treball respectius.

TOTES LES NOTÍCIES