Cultura obre una segona convocatòria per atorgar subvencions

El Consell de Ministres ha aprovat avui, a proposta de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, l’obertura d’una segona convocatòria per atorgar subvencions destinades a la implantació de mesures de conservació integrada, conservació i restauració, manteniment i millora del patrimoni cultural per al 2017.

Amb aquesta segona convocatòria el Govern vol donar una nova oportunitat a les sol·licituds presentades en la primera convocatòria i que van ser desestimades per no poder-hi fer front econòmicament, sempre que presentin una nova sol·licitud en aquesta segona convocatòria. D’altra banda, es vol ampliar el termini per poder presentar noves sol·licituds.Es recorda que en la primera convocatòria Cultura ha subvencionat 4 projectes per valor de 86.061 euros. Hi poden concórrer projectes de restauració i de rehabilitació de béns culturals immobles; accions de conservació i de restauració de béns culturals mobles; accions d’implantació de sistemes de descripció i de gestió de fons documentals així com de conservació i restauració del patrimoni documental; i finalment accions per a la conservació i difusió del patrimoni immaterial.

Per als béns immobles la quantitat de la subvenció atorgada pot anar dels 1000 euros als 70.000 euros; per als béns mobles la forquilla dels ajuts va dels 1000 euros als 30.000 euros, per als béns documentals dels 1000 euros als 20.000 euros; i per als béns immaterials la quantitat de la subvenció atorgada pot anar dels 1000 euros a un màxim de 10.000 euros.

En cap cas la subvenció no pot superar el 50% del cost de les obres o intervencions en béns immobles. Per a béns mobles, documentals i immaterials, l’ajut econòmic no pot superar el 80% de la intervenció. La data límit de presentació de les sol·licituds finalitza el dia 20 d’octubre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.