Cultura obre el termini per a concórrer a l’ajut a la cinematografia del 2023

Una càmera de televisió
Una càmera de televisió (freepik)

Queda aprovada la convocatòria per a la concessió d’un ajut a la cinematografia per a projectes en preparació o desenvolupament durant l’any 2023. Amb aquest ajut, el Ministeri manté la línia de suport iniciada el 2019, cap a un sector de la indústria cultural amb una activitat notable els darrers anys, i amb una interessant plantilla de cineastes amb projecció.

Les bases estableixen un únic ajut d’un màxim de 100.000 euros, mantenint així el pressupost actual, en concepte de col·laboració en la producció d’un llargmetratge de ficció, documental o d’animació. L’objectiu és mantenir el suport a la indústria, després de l’èxit de les dues convocatòries anteriors (‘El fred que crema’ i ‘42 segundos’), a l’espera de veure a la gran pantalla la subvenció que es va atorgar l’any passat (A l’estil Nagyrev).

Poden optar a la subvenció les produccions d’empreses andorranes que tinguin una activitat registrada en producció cinematogràfica o audiovisual, legalment registrades a Andorra. Així mateix, també poden optar a la subvenció les produccions internacionals que es rodin, com a mínim en un 30% del metratge, en territori andorrà.

A més, un percentatge significatiu de la subvenció (entre el 15 i el 30%) ha de revertir en despesa feta en territori andorrà. Finalment, també poden optar a la subvenció projectes de directors o guionistes andorrans, i projectes d’un gran interès per a la cultura andorrana.

Les bases estableixen els tipus de destinataris que hi poden optar, les despeses que són subvencionables, la documentació que s’ha d’aportar, els criteris de valoració, el procediment de concessió, el pagament, la justificació i les obligacions de les persones beneficiàries.

Els interessats tenen temps fins el 24 de març per a presentar la sol·licitud de subvenció que es pot descarregar a la web de www.tramits.ad (a l’apartat de concursos i subhastes públiques), a partir de dimecres de la setmana que ve, dia 8 de febrer.

TOTES LES NOTÍCIES