La  ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i el director general de Ràdio i Televisió d’Andorra, SA,  Xavier Mujal, han signat aquest matí la renovació del conveni de col·laboració entre les dues institucions.

D’aquesta manera, RTVA podrà fer ús del fons audiovisual de l’Arxiu Nacional d’Andorra (ANA) en el marc dels seus continguts audiovisuals, sempre i quan el Govern n’ostenti els drets d’explotació i en tot cas de conformitat amb la normativa d’ús establerta per l’ANA. A tal efecte, el Govern facilitarà a RTVA la consulta, la reproducció de les imatges d’interès d’aquesta i l’eximirà del pagament dels drets de còpia i d’utilització de les imatges. Les consultes es realitzaran en els locals de l’ANA i les reproduccions es duran a terme en els terminis que aquest estableixi. L’ANA subministrarà a RTVA els suports materials necessaris per a la reproducció de les imatges escollides (còpies de conservació).

D’altra banda, RTVA col·laborarà amb el Govern en la promoció i difusió de produccions audiovisuals específiques destinades a promoure i difondre les activitats culturals que el Departament de Patrimoni Cultural organitzi en el marc de l’actuació que li és propi. Aquestes produccions audiovisuals específiques, que l’ANA farà arribar amb previsió a RTVA, podran consistir, entre d’altres, en reportatges sobre temes culturals diversos, com ara festes nacionals d’interès cultural i en campanyes commemoratives del patrimoni documental com ara en el dia internacional dels arxius el 9 de juny, i en el Dia internacional del Patrimoni Audiovisual, el 27 d’octubre.Així mateix, RTVA prestarà al Govern suport tècnic, professional i de manteniment preventiu, dels equipaments audiovisual i sonor de l’Arxiu Nacional d’Andorra, i realitzarà l’assessorament i la reproducció de material audiovisual de l’ANA que requereixi un tractament especialitzat, dins de les possibilitats de RTVA.La renovació d’aquest conveni és per un període de 3 anys.

(Foto: SFGA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada