La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, va anunciar l’any passat que s’estava treballant en un projecte per fer una residència d’artistes. Doncs la iniciativa està a punt de materialitzar-se ja que el Govern està acabant de condicionar un apartament, amb un espai de treball, al mateix edifici on hi ha els Tallers d’art de la Massana (on hi ha la caserna de bombers i el Centre d’autoaprenentatge del català). El cap de l’àrea d’Acció Cultural, Ivan Sansa, ha avançat aquest dimarts que hi ha converses amb institucions públiques i privades de l’estranger per fer intercanvis d’artistes, de manera que els d’Andorra puguin fer una estada a fora i a la inversa. Sansa ha especificat que la convocatòria està oberta a totes les disciplines creatives, com arts plàstiques, música, dansa, escriptura…

Mentre l’apartament està pensat per a una persona amb una trajectòria artística, també es condicionaran dos dels tres espais dels Tallers d’art per convertir-los en tallers-residència, però dirigits a joves artistes o estudiants d’alguna disciplina creativa. El tercer taller es reservarà, de moment, per utilitzar-lo per a l’artista que representi Andorra a la Biennal de Venècia.

Quant al termini de l’estada i, si hi ha una subvenció econòmica per a la manutenció, dependrà dels acords a què s’arribin amb les institucions dels altres països. Per ara, es parla amb llocs pròxims, com Espanya i França. L’apartament estarà acabat en breu i, per això, la primera convocatòria d’artistes es farà durant l’estiu. Els intercanvis fructificaran amb alguna col·laboració que s’ha de determinar, com podria ser una presentació o exposició de l’obra que es creï durant l’estada a la residència artística.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada