Cultura engega la primera edició del concurs de curtmetratges en català RECcrea adreçat als joves estudiants

curts

El ministre de Cultura, Albert Esteve, ha presentat aquest dijous la primera edició del concurs de curtmetratges en català RECcrea. El concurs es planteja com a un projecte de dinamització adreçat als joves estudiants per promoure la creativitat audiovisual en català.

La iniciativa continua el cicle que fa uns anys va ocupar el Concurs de guions, que després de la seva onzena edició el passat mes de maig s’ha volgut reconvertir en una altra proposta que evoluciona “a partir de tot el que havíem après de l’experiència de tots aquells anys”, segons Esteve.

En aquest sentit, si bé el concurs de guions reconeixia la vàlua i originalitat dels alumnes en el procés creatiu de l’elaboració d’un guió, en aquest cas es vol que el jurat pugui avaluar “el procés creatiu complet en què els mateixos alumnes, després de treballar en l’elaboració del guió, acabin convertint-lo en curtmetratge”.

El concurs compta amb l’assessorament del guionista Albert Galindo per explicar què és i com es crea un guió. A més, per contribuir en el procés de creació audiovisual posterior, els mesos de febrer i març, l’organització també posarà a disposició dels centres sessions formatives per elaborar els curtmetratges. En aquest cas l’ajuda anirà a càrrec de l’Associació Ull-Nu.

Esteve ha agraït la participació tant de l’Associació Ull-Nu per la seva contribució a nivell d’assessorament a l’hora de realitzar els curtmetratges, mentre que uns grans magatzems proporcionaran els premis de 350, 250 i 150 euros en vals de compra pels tres primers premis de cadascuna de les dues categories.

La categoria A inclou alumnes de 3r i 4t de segona ensenyança, 3r i 4t d’ESO i troisième i seconde, mentre que la categoria B s’adreça a alumnes de 1r i 2n de batxillerat, première i terminale i DEP i batxillerat professional.

Els curts, amb una durada màxima  de 10 minuts,  han de ser en llengua catalana i de ficció i els treballs es poden realitzar en imatge real o animació. La temàtica és lliure, amb excepció de treballs amb contingut que pugui resultar ofensiu. Han de ser productes inèdits i no poden haver estat premiats en altres concursos. El format de la gravació és lliure (càmera digital, telèfon mòbil, etc.) i s’haurà de presentar en un DVD que només contingui l’obra del concurs.

Els curtmetratges s’han de lliurar personalment al Servei de Política Lingüística (casa Motxilla, placeta de Sant Esteve d’Andorra la Vella). El termini per lliurar-los s’acaba el 24 d’abril del 2015 a les 16 hores.