Cultura diagnostica els museus per establir un Pla estratègic fins el 2015

El ministre de Cultura, Albert Esteve, ha explicat que durant el el 2012 s’enllestirà la diagnosi dels museus nacionals per tal d’establir un Pla estratègic fins al 2015. El pla ha de contemplar la revisió de les col·leccions i els procediments de manteniment i l’estat sanitari de cada museu. D’altra banda, Esteve ha anunciat que de cara a aquest estiu es faran noves modificacions en els horaris dels museus, i que s’està revisant la seva política de preus.

En el marc de la presentació de les línies estratègiques del Ministeri de Cultura, Albert Esteve ha indicat que s’està treballant en un Pla estratègic dels museus 2012-2015. El Pla ha d’analitzar les propostes de modernització de museografies i aprofitament dels espais. Precisament enguany, es començarà per modernitzar els audiovisuals de la Farga Rossell.

El ministre també ha que s’ha revisat el model del passaport dels museus, que dóna entrada a tots els museus estatals, comunals i privats, per tal que sigui Andorra Turisme qui en faci la distribució, i així el producte pugui ser comercialitzat per tots els agents turístics, com ara els hotels, les agències de viatges o els operadors turístics.

De fet, el ministre lamenta que el problema d’aquest tipus de productes que depenen d’un Ministeri com és el cas del de Cultura, és que no es veuen mai com una inversió perquè els ingressos es fan constar al Ministeri de Finances i no al Ministeri competent.

D’altra banda, aquest estiu es tornarà a aplicar l’ampliació d’horaris que ja es va fer la temporada passada, però es modificaran en base als resultats que van donar. Així, s’ha acordat mantenir-los oberts als migdies, i en canvi tancar una hora abans al vespre, és a dir, fins a les 19 hores. Igual que l’any passat, es mantindran oberts als dilluns.

El ministre de Cultura també ha anunciat que s’està revisant la política de tarifes dels museus, i en aquest sentit ha dit que en les campanyes turístiques periòdiques que s’estan organitzant no s’oferirà més la gratuïtat total dels museus perquè consideren que es treu valor a l’oferta museística. En aquest sentit, en la propera campanya del maig, s’oferiran dues entrades pel preu d’una.

Finalment, des de Cultura també s’està estudiant la manera de diversificar els ingressos dels museus, i hi ha la voluntat de fer un reglament per regular el lloguer d’espais, així com analitzar propostes de marxandatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.