
Cuinar i menjar sa durant tota la setmana és possible si coneixes les claus per a alimentar-te millor. Per a poder seguir una dieta saludable, a més de cuinar els aliments amb poc greix, hi ha altres trucs senzills i fàcils de posar en pràctica:
- Aprendre a menjar variat. L’ésser humà és omnívor per naturalesa i hauríem d’ingerir tota mena d’aliments, ja que cadascun aporta uns nutrients.
-
Planificar un menú per a tota la setmana. Una vegada que coneixes quins aliments que has d’incloure en la teva dieta diàriament, una o dues vegades per setmana o només eventualment, resulta més senzill poder planificar un menú setmanal complet, que incorpori tots els tipus d’aliments en les seves justes proporcions.
-
Fer una bona llista de la compra. Si coneixem quin menú farem, podrem comprar en funció del que hem de menjar, i no al contrari. La llista basada en el menú passarà a ser més nutritiva, efectiva i, també, econòmica.
-
Menjar amb calma. Menjar sense presses és beneficiós per a la salut. Segons un estudi de l’Associació de Cardiologia dels Estats Units, menjar amb rapidesa augmenta cinc vegades el risc de la síndrome metabòlica, que inclou malalties com a obesitat, pressió alta i nivells elevats de colesterol. La raó es troba en el fet que, en menjar massa de pressa, el cervell no té temps suficient per a registrar que estem tips, per la qual cosa mengem més del necessari.
Per Consumer/eroski.com / AMIC – Tot Sant Cugat