Cues quilomètriques per accedir al Pas de la Casa

Cua de vehicles per accedir al Pas de la Casa
Cua de vehicles per accedir al Pas de la Casa. Foto: ATV

Importants cues d’entrada al Pas de la Casa aquest dijous al matí, provocades, en part, per l’anunci d’un nou confinament general a França fins a l’1 de desembre que també inclou el tancament de fronteres fora de l’espai Schengen. La vila encampadana s’ha omplert de visitants francesos que volen aprofitar per adquirir productes abans que la mobilitat quedi restringida.

En alguns moments, les cues arribaven fins a Merens, si bé a partir del punt fronterer la fluctuació de vehicles es desenvolupava amb normalitat.

Segons Iniciatives Publicitàries del Pas de la Casa, es tracta de visitants d’un dia, interessats sobretot en productes com tabac i licors que, davant l’anunci fet ahir pel president de la República d’un confinament general fins a l’1 de desembre, aprofiten per desplaçar-se i fer compres abans de l’entrada en vigor de les restriccions.

Des de la mateixa associació destaquen que les mesures sanitàries vigents se segueixen estrictament. Els comerciants de la vila no oculten un cert grau de preocupació per les conseqüències que a les portes de la temporada d’hivern poden comportar les restriccions.

La decisió del Govern francès es deu al fet que les estratègies actuals s’han mostrat insuficients per aturar la propagació del virus. Entre altres mesures, s’ha determinat el tancament del comerç no essencial, els bars i els restaurants. Es podrà anar a treballar, però caldrà prioritzar el teletreball.

Les escoles estaran obertes i seguiran funcionant amb les mesures de seguretat ja establertes. Es podrà sortir a passejar com a molt a un quilòmetre de distància de la llar i per a altres qüestions caldrà un justificant.

TOTES LES NOTÍCIES