4.000 residents catalans podran exercir el dret a vot a les eleccions del 21 de desembre. Aquests comicis a Catalunya han generat més interès que mai a Andorra. Fins dimecres es pot votar per correu i des de diumenge hi haurà la possibilitat de fer-ho al consolat d´Espanya.

Degoteig constant de residents catalans a Correus per recollir les paperetes de les eleccions a Catalunya del 21 de desembre. Segons els responsables del servei postal espanyol, han rebut 4.000 sobres pels que han sol·licitat votar des d´Andorra. Es tracta d´un 30% dels prop de 13.000 residents catalans censats. Mai s´havia registrat aquest interès per uns comicis catalans i aquesta xifra és el doble de l´habitual en altres eleccions autonòmiques.

Des d´aquesta setmana es pot votar ja per correu. També hi haurà l´opció de fer-ho al consolat des de diumenge. A alguns votants els preocupa la transparència del procés des de l´exterior. “Em dona més confiança dipositar el vot a l’urna perquè no saps si per correu arriba o no”, diu una resident. En canvi, una altra de les persones que recollia aquest divendres la documentació opina el contrari. “Voto per correu perquè no em refio de l’ambaixada”, manifesta. Mentre que d’altres no saben què creure: “tal com està la situació, no sé quin sistema és més segur”.

Altres votants han tingut problemes per rebre la documentació i les paperetes. Una dona assegurava que al consolat li van explicar “que si no les rebia, ells en tindrien, però després em van dir que no perquè era il·legal”. “Estic molt ofesa perquè si això passa aquí pot passar en altres llocs”.

Una trentena de voluntaris s´han registrat per ser representants electorals als consolats i supervisar la votació.

La junta electoral central ha decidit ampliar el termini per votar després de les crítiques d´alguns partits per les dificultats dels ciutadans a l´exterior en anteriors comicis. Així, els residents catalans podran exercir el dret a vot presencialment a l´oficinal consular entre diumenge i fins al mateix 21 al migdia i per correu fins dimecres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada