ambaixada espanya 1

El consolat espanyol d’Andorra ha obert, aquest dimecres a les 9 h, les dues urnes per tal que els catalans residents a Andorra puguin dipositar el seu vot per a les eleccions catalanes d’aquest diumenge. És el primer dels tres dies en que poden exercir el dret a vot al consolat . Uns comicis molt importants al territori veí, en clau plebiscitària, que poden conduir a una secessió d’Espanya. Bona prova de la importància de la convocatòria és la resposta dels electors. Fonts de la legació espanyola informen que mai abans hi havia hagut tanta afluència per cap altra cita electoral. Ja han votat més de 200 persones.  A més, la cancellera del consolat, Ester Estepa, ha informat que estan rebent prop de 300 vots per correu diàriament i que, a causa d el’allau de vots, han ampliat el termini per votar per aquest sistema fins aquest dijous

La imatge de cues davant l’edifici de l’ambaixada d’Espanya ha estat habitual al llarg del dia. I això que els residents catalans a Andorra tenen fins divendres, de 9 a 20h, per exercir el dret a vot a les eleccions de diumenge, 27 de setembre.

Per fer-ho cal que portin el sobre amb la papereta, una fotocòpia del DNI i dos certificats d’inscripció al cens electoral.  La documentació necessària i l’explicació de com exercir el dret de vot al consolat s’inclou a la documentació que els ciutadadans que han sol·lictat el vot han rebut per correu.

Des del consolat espanyol asseguren que l’afluència de votants és insòlita, comparada amb qualsevol altra cita electoral prèvia. De fet, a les dotze del migdia ja havien votat més de dues-centes persones i el degoteig d’electors no s’ha aturat en cap moment. A Andorra hi ha 12.400 residents catalans,  més de 2.200 dels quals han sol·licitat el vot per participar en el 27-S.

La cancellera del consolat, Ester Estepa, ha informat que aquesta mobilització inusual s’aprecia també en el vot per correu. Des de divendres estan rebent uns 300 vots mitjançant la tramesa postal, que ja han estat dipositats a Correus. Fruit d’això, la legació diplomàtica s’ha vist obligada a ampliar el termini, que finalitzava dimarts, per votar per aquest sistema fins demà dijous.

Cal recordar que dels 12.391 catalans residents a Andorra amb dret a vot, 2.202 han sol·licitat el vot per participar en el 27-S

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada