Crítiques a TV3 pel tancament de la corresponsalia de l’Alt Pirineu

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) deixa les comarques de l’Alt Pirineu sense la corresponsalia de TV3, que actualment assumien la periodista Eva Clausó i el càmera Baltasar Borra. La direcció dels mitjans públics de la Generalitat ha decidit suprimir la única presència física que tenia a l’Alt Urgell, la Cerdanya, els Pallars i el Principat d’Andorra. Una zona on, a diferència de les capitals de demarcació, ni tan sols hi disposava de delegació.

La mesura també afectarà la corresponsalia de la Catalunya Nord -que ocupava un històric de TV3, Pere Codonyan- i la de les Terres de l’Ebre. Com en d’altres ocasions, els directius de la Corporació han recorregut a l’argument de la reducció de despeses per justificar que TV3 deixi de tenir presència a l’Alt Pirineu i deixar la cobertura informativa de la zona en mans de Sant Joan Despí o bé des de les delegacions de Lleida i Girona.

 

Rebuig del comitè d’empresa

La decisió ja ha provocat una allau de crítiques. El comitè d’empresa de la CCMA ha emès un comunicat en què recorda que fa només unes setmanes la direcció de l’empresa, encapçalada per Brauli Duart, qualificava les corresponsalies “d’imprescindibles per l’arrelament i coneixement dels territoris respectius”. Tots aquests treballadors, que estaven en condició d’autònoms, es queden “en la més absoluta indefensió”, denuncia el col·lectiu d’empleats.

El comitè d’empresa apunta que el tancament d’aquests serveis “tindrà un cost professional i repercutirà en la qualitat i l’oferta dels Serveis Informatius”.

TOTES LES NOTÍCIES