poesiaEn el dissetè concurs de poesia Miquel Martí i Pol, instituït amb motiu del Dia mundial del llibre per la Biblioteca Pública adscrita al departament de Promoció Cultural i Política Lingüística del Govern d’Andorra, els membres del jurat, compost en aquesta ocasió per Elena Aranda, Eva Arasa i Manel Gibert, després d’haver-se reunit el dia 16 d’abril d’enguany, i d’haver fet la lectura crítica de les 10 obres presentades a la categoria Poema i de les 8 obres presentades a la categoria Recull, han acordat el següent veredicte:

En primer lloc, el jurat anima als participants a treballar les seves qualitats poètiques perquè ha trobat bones idees i versos inspirats que apunten bones maneres.

Per a la categoria poema, el jurat ha atorgat un accèssit consistent en un lot de llibres al poema núm. 9. És un divertiment sobre el procés de l’escriptura poètica, escrit amb enginy i ironia. Aquest poema presentat sota el pseudònim Farré-Grau i titulat Encara, sense títol és obra de Faust Campamà, d’Escaldes-Engordany.

Continuant amb la categoria Poema, el jurat atorga per unanimitat el primer premi dotat amb 200 € i un lot de llibres, a l’obra número 8. Expressa a través d’imatges suggerents la vivència, les sensacions que acompanyen l’evocació de l’absent. Aquest poema presentat sota el pseudònim La Tecla es titula Viure com no i és obra de Cristina Gavaldà, d’Encamp.

Pel que fa a la categoria recull, el jurat ha atorgat un accèssit consistent en un lot de llibres al recull número 1 titulat Tan sols moments, solament moments, només moments. Presenta un dietari poètic, amb una veu fresca, fet de flaixos emocionals jugant amb múltiples formes d’expressió. Oberta la plica corresponent, l’autora del poemes és Teresa Bernadó, de Santa Coloma.

Continuant amb la categoria recull, el jurat decideix per unanimitat atorgar el primer premi dotat amb 1.000 € i un lot de llibres, a l’obra número 5. Destaca per la qualitat i la profunditat de les imatges que connecten amb una tradició poètica clàssica. Aquest recull porta per títol Miratge i l’ha escrit el David Arrabal, de Canillo.

Foto: ATV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada