Cristina Bassons s’endú el 1r Campionat Internacional de Scrabble en català d’Encamp

scrabble

La  biblioteca d’Encamp ha estat l’escenari aquest dissabte del 1r Campionat Internacional de Scrabble en català, organitzat pel Comú d’Encamp i la Federació Internacional de Scrabble en català. 

La flamant guanyadora del campionat, després d’un dia intens de construir paraules ha estat la catalana Cristina Bassons, del Club Scrabble Hescarràs, seguida de Quico Beltrà, del Club Scrabble Matadepera. La guanyadora ha estat premiada amb un Ipad mini, i el segon classificat amb un joc de Scrabble oficial, que han rebut de mans d’Esther Paris, cònsol menor del Comú d’Encamp.

Pel que fa als premis especials, l’andorrà Joel Samper s’ha endut el premi a la paraula amb més puntuació de la fauna andorrana, amb el mot “senglars” que ha obtingut 59 punts. A més, l’encampadana Eva Gironès, que s’ha classificat en cinquena posició, s’ha endut el premi al millor encampadà en joc. Pel que fa als guardons, ambdós han rebut un lot de llibres.

Alfons Codina, impulsor del concurs i cap de la Biblioteca Comunal d’Encamp, ha remarcat que un dels objectius del campionat “és la pràctica de la llengua catalana”, tot i que la participació internacional també permet “compartir experiències, mots i paraules amb gent de fora del territori”. A més, ha destacat que el que es pretén amb aquesta activitat és “passar-ho bé i crear germanor”.

 

TOTES LES NOTÍCIES