Crida per a ampliar les donacions de sang i medul·la òssia

Una persona donant sang
Una persona donant sang. (Arxiu)

El Banc de Sang i Teixits té les reserves molt baixes. Amb l’objectiu d’ampliar les donacions s’ha iniciat una nova campanya de captació de sang de la Creu Roja en col·laboració amb les escoles andorranes de segona ensenyança. La cita prèvia es va tancar de seguida i s’ha ampliat a 350 persones.

400 donacions és l’objectiu d’aquesta campanya de donació de sang, la primera de l’any. Ara bé, enguany, donar sang és més necessari que mai i es recorda que tothom hi pot acudir. El secretari general de la Creu Roja, Joan Saurí, explica que “sempre hi ha un 10% de baixes. Aleshores, encabim de seguida qui sigui sense cap problema. Qualsevol moment es pot donar sang i serà benvinguda”.

Aquesta campanya de donació de sang s’allargarà fins a aquest divendres, dia 3 de febrer, i compta amb el suport de l’escola andorrana de segona ensenyança. Intentar captar nous donants és l’objectiu principal. Així ho demana Saurí. “És una entrada al món social, solidari i de col·laboració. És un molt bon valor que aquest joves ja adquireixen la necessitat d’això”.

És previst fer cinc campanyes el 2023. També s’hi busca captar donants de medul·la òssia. Ho poden ser totes les persones més grans de 18 anys. Des del SAAS recorden que els millors donants són els homes joves.

TOTES LES NOTÍCIES