Creixen més d’un 50% en un any els delictes per conduir begut

El nombre de delictes per conducció en estat d’embriaguesa ha crescut un 53% enguany. Així ho ha explicat el fiscal general en la inauguració de l’any judicial. Alfons Alberca ha dit que la criminalitat ha augmentat en general, però han minvat els delictes més greus.

Alfons Alberca, fiscal general, ha assegurat durant el discurs d’inauguració de l’any judicial que estan preocupats pel gran increment dels delictes per conduir en estat d’embriaguesa, que han passat d’uns 400 a 600. Considera que aquesta pujada de més d’un 50% els ha de fer reflexionar si ha d’haver més prevenció o sensibilitació. El que hem d’evitar és la producció del delicte, que la gent entengui com de perillós és conduír en estat d’embriaguesa”, insisteix.

Per altra banda, els delictes contra el patrimoni representen un 29% del total, un percentatge gairebé similar als relacionats amb les drogues, que augmenten força. En canvi, baixen els delictes contra les persones que representen un 16%. La criminalitat, en general, va a l’alça. Alberca ha reconegut que hi ha “un augment de la criminalitat” perquè hi ha més delictes perseguits i incoats, “però no són delictes d’una intensa gravetat, que és el més important”, considera, tot destacant que no creixen de manera exponencial els delictes majors.

Finalment, Alberca ha assenyalat la importància de desenvolupar una reforma extensa del codi de procediment penal.