Creixen les importacions i exportacions a l’octubre

Instal·lacions de la Duana a Escaldes-Engordany
Instal·lacions de la Duana a Escaldes-Engordany (Fòrum.ad)

Les importacions de béns durant el mes d’octubre de 2023 han sumat 179,87 milions d’euros, amb una variació percentual del +7,2% respecte al mes d’octubre de l’any anterior. Sense el capítol “Energia”, la variació percentual de les importacions és d’un +12,0%. Pel que fa a les exportacions de béns, han sumat 19,79 milions d’euros, amb una variació percentual del +44,5% respecte al mateix mes de l’any anterior.

Pel que fa a l’acumulat dels darrers 12 mesos, les importacions han tingut un valor de 1.858,77 milions d’euros, la qual cosa representa una variació percentual del +7,3% respecte a l’acumulat del període anterior. Sense el capítol “Energia”, les importacions en valor representen un +11,1% més que al mateix període. Pel que fa a les exportacions, han tingut un valor de 236,83 milions d’euros, amb una disminució del -35,0%.

Sense tenir en compte l’exportació excepcional del “capítol 97 Objectes d’art, de col·lecció o d’antiguitat” de la partida “Diversos”, pel febrer de l’any 2022 i per al mes de març d’aquest any, la variació és del +15,9% respecte l’acumulat del període anterior.

TOTES LES NOTÍCIES