L’evolució a l’alça de l’economia els darrers anys ha beneficiat, de retruc, l’Alt Urgell. Els darrers 4 anys ha crescut un 13% el nombre de treballadors transfronterers.

Els darrers quatre anys el nombre de treballadors transfronterers procedents de la Seu d’Urgell ha augmentat progressivament fins a comptabilitzar uns 200 més que el 2015.

S’ha invertit la tendència, que fins a aquells moments era negativa. De 1.400 transfronterers de fa quatre anys, s’ha passat als 1.602 actuals.

El creixement ha permès, en part, alleugerir un dels grans reptes que es planteja el consistori de la vila, que és reduir l’atur.

Per a l’ajuntament es tracta d’una xifra molt important, ja que en termes estadístics suposa més d’un 13% de la població de la ciutat.

El fet que alguns sectors turístics andorrans requereixin contínuament de mà d’obra fa preveure que la tendència moderada es mantindrà, tot i que difícilment s’aconseguirà igualar els bons temps.

I és que als anys 90 i fins ben entrada la primera dècada del 2000 la xifra de temporers procedents de l’Alt Urgell superava els 3.000.

La creació de llocs de treball és una de les prioritats de l’ajuntament. I en aquest sentit la dependència d’Andorra és evident. De fet, el consistori disposa d’una regidoria especifica de treball transfronterer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada