Castellciutat compta amb una nova associació, Amics de Castellciutat, que s’està començant a presentar amb l’objectiu de “donar vida” al poble.

El col·lectiu l’han impulsat un grup de veïns i també de persones que no viuen a la vila però que hi estan vinculats per diferents motius, segons ha explicat el seu portaveu, Xavier González.

Amics de Castellciutat té previst editar un full informatiu per explicar la seva creació i els motius. Entre les primeres propostes que han recollit hi ha la d’impulsar més activitats o bé que el poble aculli un mercat.

L’associació també vol col·laborar en la commemoració del Tricentenari de la Guerra de Successió. Cal recordar que al segle XVIII, sota el comandament de Josep Moragues, Castellciutat va ser un dels últims feus de resistència de Catalunya davant la invasió borbònica, juntament amb Cardona i Barcelona.

L’entitat té el propòsit de dinamitzar la vida social de Castellciutat i així ho volen fer saber tant als habitants com a l’Ajuntament de la Seu.