Crèdit Andorrà organitza una conferència en què la professora Núria Mas de l’IESE analitza el 2011

Crèdit Andorrà ofereix el dilluns 16 de gener una conferència per analitzar les claus econòmiques que han de permetre entendre l’any 2011 i les perspectives de futur. La ponència anirà a càrrec de Núria Mas, professora associada d’economia a l’IESE, que estarà acompanyada per Josep Maria Rosanas, professor ordinari de comptabilitat i de control i titular de la Càtedra Crèdit Andorrà de Mercats, Organitzacions i Humanisme a l’IESE. La conferència se celebrarà a les 19 h a l’edifici Crèdit Centre i és de portes obertes. Sota el títol Les claus econòmiques per entendre el 2011 i les perspectives de futur, l’acte s’emmarca dins de la Càtedra Crèdit Andorrà de Mercats,

Organitzacions i Humanisme de l’IESE. S’hi analitzarà l’any que ha acabat des d’un doble punt de vista: la situació econòmica global, internacional i europea, i les novetats o canvis que hi ha hagut en el camp de les tècniques i els sistemes de gestió i management.

En el marc de la conferència, Crèdit Andorrà presenta el llibre Manifest per a un management millor. Una visió racional i humanista, obra de Josep Maria Rosanas i Rafael Andreu, professor ordinari dels departaments de Direcció Estratègica i de Sistemes d’Informació de l’IESE.

Els ponents de la conferència

Núria Mas és llicenciada en Econòmiques per la Universitat Pompeu Fabra i doctora en Economia per la Universitat de Harvard. Als Estats Units va ser investigadora al think tank National Bureau of Economic Research durant tres anys. Després va treballar dos anys a la banca d’inversió. Des del 2003 és professora del departament d’Economia de l’IESE.

La seva recerca se centra en el camp de l’economia de la salut i en l’avaluació de polítiques públiques. Els seus darrers articles s’han publicat en revistes com la Review of Industrial Organization i el Journal of Health Economics. Josep Maria Rosanas és doctor en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, doctor en Management per la Northwestern University i MBA per l’IESE. És professor de Comptabilitat i Control de l’IESE i un expert en la Gestió de les Organitzacions i en el Management. La seva especialitat consisteix a aportar a la ciència empresarial la dimensió humana dels que la fan possible. Rosanas compta amb una llarga trajectòria docent com a professor ordinari de l’IESE des de l’any 1971, tasca que compagina amb temes relacionats amb la direcció i l’organització. També ha estat catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra.

Ha escrit diversos llibres i és autor d’articles científics i publicacions divulgatives sobre direcció d’empreses, comptabilitat, inflació i sistemes de planificació, entre d’altres. Igualment ha participat en nombrosos treballs de consultoria a empreses, sobretot en les àrees de Control de Gestió i Organització. Actualment, és el director de la Càtedra Crèdit Andorrà de Mercats, Organitzacions i Humanisme de l’IESE.

Presentació del llibre ‘Manifest per a un management millor. Una visió racional i humanista’

El llibre, obra de Josep Maria Rosanas i Rafael Andreu, pretén establir els punts de partida d’un bon management, explicar la seva importància per a la societat, analitzar críticament la crisi actual i les pràctiques i conceptes que hi ha conduït, i proposar els fonaments d’una concepció del management millor de cara al futur, contra la cultura de la curtedat de visió, en part responsable de la crisi actual. Rafael Andreu és doctor en Enginyeria Industrial (UPC) i doctor en Management (Massachussets Institute of Technology-MIT, EUA). És professor ordinari dels departaments de Direcció Estratègica i de Sistemes d’Informació de l’IESE, i també professor titular de la Facultat d’Informàtica de la UPC, en excedència voluntària.

És autor i coautor de diversos llibres i articles, últimament centrats en els aspectes de la “professió de dirigir” més lligats a les persones i, conseqüentment, a les implicacions ètiques. Ha col·laborat amb diverses empreses en treballs d’assessoria i consulta.

Càtedra Crèdit Andorrà de Mercats, Organitzacions i Humanisme de l’IESE

L’Escola de Negocis IESE i Crèdit Andorra van posar en marxa l’any 2006 una nova càtedra d’estudis per tal de fomentar la recerca, la formació i la difusió de coneixements sobre certs aspectes de les ciències de la gestió empresarial. En concret, la càtedra està orientada a aprofundir en els mercats, les organitzacions i l’humanisme. El responsable de la càtedra és el professor Josep Maria Rosanas.

Amb aquesta iniciativa, Crèdit Andorrà i l’IESE tenen l’objectiu de donar un impuls més a la interacció entre el sector empresarial, la investigació i els estudis universitaris. En aquest sentit, es fomenta la recerca i la difusió de nous coneixements a través de conferències, seminaris i publicacions. També es treballa en la línia de formar empresaris i directius per al bon desenvolupament de les seves responsabilitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *