Covid: a partir dels 85 anys ja es pot demanar hora per a l’administració de la quarta dosi

Un sanitari administrant una vacuna a un padrí
Un sanitari administrant una vacuna a un padrí. Foto: Arxiu.

El Govern ofereix la quarta dosi de la vacuna contra el coronavirus SARS-CoV-2 (2a dosi de record) als ciutadans a partir de 60 anys, seguint les darreres recomanacions de l’Agència Europea de Medicaments (EMA) i del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC), i l’OMS.

L’administració del vaccí serà sempre voluntària, com en tot el procés de vacunació desenvolupat fins a la data. El pròxim dijous començaran a vacunar a les persones internes als centres sociosanitaris del país i a partir de demà dimecres ja es podrà demanar cita, per grups d’edat, de major a menor, a tots els ciutadans que voluntàriament vulguin vacunar-se.

Així, a partir de dimecres 20 de juliol, les persones de 85 o més anys (nascuts fins al 31/12/1937), poden trucar al 821955 entre les 8 h a 15.30 h per a reservar hora per a l’administració del vaccí. La vacuna s’administrarà a les instal·lacions de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Progressivament s’aniran ampliant els grups d’edat fins a arribar als 60 anys.

Pel que fa a les persones amb immunosupressió, de 18 anys o més, el circuit per a rebre aquesta vacuna continua essent a través de prescripció mèdica.

TOTES LES NOTÍCIES