‘Corxera dels Pirineus’ serà la imatge del FeMAP 2020

Cartell del FeMAP 2020

‘Corxera dels Pirineus’, de David Casasayas, ha estat escollida la imatge guanyadora del Concurs de Cartells del FeMAP 2020. L’artista d’Andorra la Vella s’endú 1.500 euros de premi.

Casasayas ha explicat que el seu disseny reprodueix una nota musical creada amb elements naturals extrets de la natura pirinenca. “La nota pren vida pròpia i es converteix en un símbol de música i natura”, remarca. L’autor, que ja va guanyar el concurs el 2016 amb l’obra ‘Viola del Pirineu’, especifica que “la imatge s’ha treballat de la manera més directa possible, sense elements sobrants ni decoratius, per potenciar el concepte i captar l’essència de la naturalesa de la millor manera possible”.

El jurat del Concurs de Cartells del FeMAP ha estat format per membres del FeMAP i representants dels municipis que participen en l’esdeveniment musical durant el 2020.

Finalistes
Enguany s’han presentat gairebé una vintena de cartells d’artistes residents als municipis que formen part del Festival de Música Antiga dels Pirineus. Els finalistes han estat ‘La daina i el gall fer’, de Marta Castro (Berga), escollida en la votació en línia, i ‘Muntanya musical’, de l’andorrà Josep Maria Baró; ‘L’hora isarda’, de Tania Manzanal (Puigcerdà); ‘Els clàssics mai fallen’, de l’andorrana Alexia Navarro, i ‘Clavicèmbal’, de la urgellenca Núria Cerdà, triats pel jurat. Tots els finalistes han guanyat un abonament per a 2 persones per assistir a tots els concerts del FeMAP 2020, a més d’un CD de l’esdeveniment.

Per a poder valorar els cartells i escollir el guanyador, el jurat ha tingut en compte criteris d’originalitat, de composició, d’impacte visual, de claredat del missatge i l’ús d’elements relacionats amb el territori pirinenc, la seva cultura i iconografia.

El FeMAP segueix apostant pel concurs de cartells “per estimular la creativitat i el foment dels artistes del territori”, ja que només s’hi poden presentar candidats que visquin en un dels municipis participants en el festival.

TOTES LES NOTÍCIES