Es tracta de diversos panells independents que es creuen entre si i amb els quals es poden fer diverses combinacions.Les possibilitats estètiques són moltes, ja que es poden recollir tots cap a un costat, meitat a la dreta, meitat a l’esquerra, o tots cap al centre.

També hi ha panells plegables, amb la qual cosa cada panell es comporta com una cortina plegable individual que es pot recollir a la part superior de forma independent a la resta de panells sense tenir en compte en quina posició es trobi.

Pel que fa al tipus de teixit, habitualment acostumen a ser teles amb caiguda, una mica pesants perquè caiguin de forma recta i així evitem que es descol·loquin. Per a la zona central, són més apropiats els panells translúcids, perquè deixen passar una mica la llum, a la vegada que proporcionen certa intimitat, i els més opacs s’acostumen a col·locar als extrems.

Aquests panells es poden utilitzar en balcons, finestres petites, grans finestrals, portes corredisses, terrasses, etc., i tant en dormitoris com en sales o altres estances. La combinació dels colors és lliure, de forma que es poden fer combinació de colors llisos o amb algun brodat, estampats amb llisos, etc.

Per Redacció / Tot Sant Cugat