Cortana de Microsoft prediu els resultats del mundial

cortanaHan transcorregut tan sols quatre anys des del mundial de futbol celebrat a Sud-àfrica. A les nostres vides, quatre anys poden ser molt o molt poc, per la terra i l’univers quatre anys són un sospir i per a les NNTT quatre anys són segles, el temps que separa un pop de Cortana, la nova funcionalitat de l’assistent de veu de Windows Phone.

Tothom recordarà el pop Paul, aquest animal marí de vuit potes que vaticinava el signe dels partits del torneig que va coronar a la selecció espanyola com a primer combinat del planeta. Els temps han canviat molt i com dèiem, el pop ha estat substituït per un programa de programari que porta disponible des que la fase final del mundial va començar.

Aquest programa prediu resultats basant-se en multitud de factors com la trajectòria dels dos equips enfrontats, l’hora del partit, les condicions meteorològiques o els avantatges de jugar a casa. De moment totes les prediccions de Cortana (fins al partit de Costa Rica contra Grècia) s’han complerts i haurem d’esperar per descobrir si aquesta màquina és més efectiva que el pop. Sigui com sigui, el cert és que cada vegada estem més a prop de poder preveure certs aspectes del futur. Només cal augmentar i millorar la capacitat de les computadores perquè ens ofereixin prediccions més precises.

Afortunadament sempre quedarà espai per al misteri; Cortana podrà tenir en compte el que succeirà en les setmanes, dies o hores d’abans del partit, però és impossible predir la mà de déu de Maradona o el cop de cap de Zidane a Materazzi.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES