Corokia Maorí

Corokia Maorí
Corokia Maorí (Floresyplantas.net)

Entre les plantes de moda està la Corokia maori, una nouvinguda des de Nova Zelanda a Europa i que ha vingut per a quedar-se. Estem davant una planta singular minimalista de la que sentirem parlar i molt durant els pròxims anys.

Pot ser utilitzada tant com planta d’interior com d’exterior. Pel seu aspecte pot fins i tot conrear-se en modalitat bonsai.

El seu nom deriva del nom indígena maori “Korokio”, però popularment se la coneix com a arbust de malla de filferro, en al·lusió al seu aspecte vegetatiu, nom que la descriu com a forma única de la planta.

És un arbust de creixement lent però amb el temps arriba a aconseguir una altura que pot superar els tres metres i una amplària d’uns dos metres. Les seves fulles perennes són diminutes i creixen sobre les seves tiges sinuoses i recobertes de petits pèls platejats. Aquestes són de color verd grisenc amb la part inferior platejada i bastant peluda, fent una sensació suau i llanuda.

Floreix a la primavera i l’estiu amb petites flors grogues fragants en forma d’estrella que eventualment es converteixen en baies vermelles.

La seva ubicació ha de ser en una zona ben il·luminada i quant a regs els menys possibles, ja que és una planta que tolera molt bé la sequera.

Per Floresyplantas.net

TOTES LES NOTÍCIES