La secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Claudia Cornella, s’ha reunit aquest dimecres amb el director general del Consell Europeu de Pagaments, Etienne Goosse, i amb el conseller legal, Hartmul Siebel, en el marc del procés que s’està duent a terme perquè Andorra esdevingui membre del SEPA (zona única de pagaments en euros).

La voluntat del Govern seria poder presentar la candidatura per poder ser membre del SEPA abans de final d’any, i és en aquest sentit que la secretària d’Estat s’ha reunit amb els alts comandaments de l’organisme per tractar sobre aquesta qüestió.

Així, la secretària d’Estat ha exposat els avenços d’Andorra en aquesta matèria, des que l’any 2011 es va signar l’acord monetari per garantir que el Principat pogués fer servir l’euro com a moneda oficial.

Cornella ha explicat que Andorra continua treballant en la implementació de les regulacions europees que es troben en l acord monetari referents a bitllets i monedes en euros; legislació bancària i financera, i particularment en el que es refereix a la supervisió de les entitats; la prevenció del blanqueig de diners, el frau i la falsificació de mètodes de pagament en efectiu i no monetaris, i les mesures requerides per a l’ús de l’euro com a moneda única.

A més, actualment està a tràmit parlamentari el projecte de llei de serveis de pagament i diner electrònic (conegut com PSD1) que incorpora directives europees i que s’espera que s’aprovi durant el primer trimestre del 2018. Així mateix està treballant en la modificació que serà necessària per adaptar-se a la directiva 2015/2366, coneguda com PSD2 (tal com estableixen els calendaris de l’annex de l’acord monetari) i requisit essencial per pertànyer a l’espai SEPA.

Amb aquest projecte de llei Andorra ha iniciat el camí per pertànyer a la zona única de pagaments en euros (SEPA), on els mètodes de pagament estan harmonitzats, principalment mitjançant l’ús de tres grans tipus d’instruments de pagament: transferències, domiciliacions de càrrecs i targetes de pagament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada