La  secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Claudia Cornella ha participat en el 10è Fòrum Mundial sobre Transparència i Intercanvi d’Informació per a propòsits fiscals de l’OCDE, que s’ha celebrat entre el 15 i el 17 de novembre a Camerun. El Fòrum Global sobre Transparència Fiscal ha intensificat les mesures de pressió sobre evasors fiscals a tot el món.

La 10a reunió del Fòrum ha aplegat més de 200 delegats de diferents països membres del Fòrum Global, que han debatut i exposat les principals novetats en els àmbits d’intercanvi d’informació a demanda i de l’intercanvi automàtic d’informació. Els delegats han intercanviat punts de vista sobre aspectes relatius als futurs plans de treball de cooperació del Fòrum Mundial així com la implementació global de les noves normes de transparència.

Així doncs, en la reunió del Fòrum s’ha aprovat el primer informe sobre l’estat de la implementació de l’intercanvi Automàtic d’Informació sobre Comptes Financeres (AEOI). Els experts també han pactat la publicació anual d’informes d’implementació per tal d’assegurar la efectiva aplicació i la igualtat de condicions (level playing field).

De la mateixa manera, els delegats aplegats a Camerún també han pactat que els països i les jurisdiccions que treballen en el Fòrum Mundial i dins del marc inclusiu sobre l’erosió i el canvi de beneficis (BEPS), donaran suport a la Unió Europea en la identificació de les jurisdiccions de països tercers que incompleixen els estàndards de governança fiscal.

El Fòrum Global és la xarxa més important per a la cooperació internacional en matèria de tributació i intercanvi d’informació financera, que aplega 147 països i jurisdiccions a més de la Unió Europea.

(Foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada