La secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Clàudia Cornella, participa aquest dimecres i dijous a la cinquena reunió del Marc inclusiu sobre l’erosió de la base imposable i el trasllat de beneficis, al Perú.

En la reunió han participat més de 180 delegats dels ministeris d’economia, finances i administracions tributàries dels països membres i representants d’organismes internacionals com el Banc Interamericà del Desenvolupament, el Banc Mundial, el Fons Monetari Internacional, el Centre Interamericà d’Administracions Tributaries i el Fòrum d’Administracions Tributaries Africanes.

En aquesta reunió s’ha fet un repàs general de la implementació dels estàndards mínims del projecte BEPS, de l’estat d’avançament global, dels aspectes més rellevants i els últims desenvolupaments de cadascun dels estàndards, així com de les diferents qüestions sorgides al llarg d’aquest procés d’implementació. També s’ha definit el calendari per a les properes avaluacions i per a la revisió de criteris. Així mateix, s’ha presentat als membres del Marc Inclusiu, per a la seva discussió i aprovació, el segon informe de progrés que ha estat elaborat per a la seva remissió al G20.

Entre els altres punts tractats en aquesta cinquena reunió del Marc Inclusiu destaca la presentació per part del Tax Force Digital Economy Group de l’informe intermedi respecte a les mesures a emprendre a llarg i curt termini en relació amb la tributació en el context de l’economia digital, així com el seguiment realitzat respecte a la iniciativa de certesa fiscal, les darreres reformes fiscals i l’actualització del concepte de moralitat en la fiscalitat.

En aquest acte dos països, els Emirats Àrabs Units i el Perú, han signat l’Instrument multilateral, essent més de 80 els països, entre els quals Andorra, actualment compromesos amb aquest instrument que modifica de manera multilateral els convenis fiscals per prevenir de manera més eficient l’erosió de les bases imposables i el trasllat de beneficis.

Finalment, la reunió ha conclòs amb un repàs de les principals recomanacions proposades pel que fa a les metodologies de treball i dels propers passos a seguir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada