Cornella dimiteix dels càrrecs de secretari d’organització del PS i de conseller comunal

Marc Cornella ha anunciat aquest divendres la seva dimissió com a secretari d’organització del PS i com a conseller de la minoria del Comú d’Andorra la Vella, arran de la seva detenció per un presumpte delicte de consum de drogues en el marc de l’Operació Dalton. Cornella ha lamentat que s’hagi exposat la seva persona a l’escarni públic, assegurant que ‘el tracte ha estat cruel, se m’ha llençat a les bèsties, se m’ha jutjat i se m’ha condemnat sense donar-me l’opció de defensar-me davant dels òrgans competents, com qualsevol altre ciutadà amb independència del càrrec que ocupi’. Cornella ha donat la cara en una compareixença en la que no ha permès preguntes dels periodistes i on ha estat acompanyat per una trentena de familiars, amics i companys de partit.

El fins ara secretari d’organització del PS i conseller de l’oposició al Comú d’Andorra la Vella, Marc Cornella, ha anunciat aquest divendres que renuncia a tots dos càrrecs, després d’haver passat la setmana ‘més dura’ de la seva vida, pel fet d’haver-se fet pública la seva detenció per un presumpte delicte de consum de drogues.

Cornella, que no ha aclarit la implicació que ha tingut en l’afer i no ha acceptat preguntes dels periodistes, ha criticat que en un cas de secret de sumari ‘hi hagi filtracions aprofitades per dirigir a la premsa segons interès polític’, que hi hagi ‘determinats càrrecs públics i persones privades que gaudeixin de padrins i d’altres siguin perseguits’, i ha acusat a alguns mitjans de comunicació ‘de manipular la informació segons els interessos dels seus accionistes’.

Durant la compareixença, en la qual ha fet un repàs de la seva vida acadèmica, professional i de la seva trajectòria política, ha assegurat que sempre ha mantingut uns comportaments ‘íntegres i coherents’, i s’ha definit en l’àmbit polític com ‘una persona que escolta, reflexiona i raona’.

Així, ha lamentat que ‘s’hagi exposat la meva persona a l’escarni públic, justament per la meva faceta pública’, i ha assegurat que ‘el tracte ha estat cruel, se m’ha llençat a les bèsties, se m’ha jutjat i se m’ha condemnat sense donar-me l’opció de defensar-me davant dels òrgans competents com qualsevol altre ciutadà amb independència del càrrec que ocupi’. També ha afegit que hi ha hagut gent que ‘han tingut la gosadia de dir-me que no era res personal, quan tots sabem que es poden presentar les notícies de moltes maneres’.

Cornella ha dit que es queda amb la gran quantitat de mostres de suport rebudes, que l’han fet ’emocionar i plorar’ i que no s’ha sentit mai sol. I ha assegurat que dimiteix perquè no pot més, està esgotat, i perquè està en política per aprendre i millorar, i no pas per personalismes, lluites brutes o per fomentar la hipocresia.

Cornella ha dit que li sap greu presentar la dimissió per la gent que li ha donat suport, i per no poder seguir amb els projectes engegats en el partit i com a oposició al Comú d’Andorra la Vella. Tot i això, considera que no pot complir amb eficiència amb les seves obligacions quan els esdeveniments d’aquesta setmana ‘han generat una pèrdua de confiança envers la meva persona’, i no vol perjudicar cap institució pública ni cap partit polític, després ‘de la degradació que ha patit la meva imatge personal’.

Finalment, ha dit que és conscient que moltes persones ‘s’alegraran pel fet que plegui i d’aquesta situació’, però ha assegurat no sentir-se derrotat, sinó trist, esgotat i decebut, però convençut que ‘en sortirem reforçats com a persones’.

Durant l’acte, el polític socialdemòcrata ha comptat amb el suport de diversos familiars, amics i companys de partit, entre els quals hi havia la primera secretària, Judith Salazar, el conseller general David Rios, i diversos vocals del partit com Pere López o Carol Cureau.

3 comentaris

  1. S’ha de tenir cara dura per voler aparèixer com una víctima en un cas així. Espero que l’exemple s’escampi també… a Sant Julià.

  2. Cap a casa. Ara si fa algo d’il.licit, ja no sortirà als diaris. Classes d’educació i conducta social necessita. Ha de respectar més que ningú les lleis i ha defraudat l’electorat, el ciutadà i ha fet mal veure el seu partit.

  3. Enhorabona al Diari d’Andorra i a l’agència ANA, un altre d’enfonsat. Feu fàstic

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES