cork

Superfície
Amb 37 km2 de superfície, Cork és la tercera ciutat en superfície d’Irlanda, per darrere de Dublin i de Belfast.

Població
Sobre els 120.000 habitants.

Clima
El clima de Cork es caracteritza pels hiverns frescos i els estius moderats, amb temperatures que oscil·len entre els 9 graus al hivern i els 20 durant els mesos més càlids, el juliol i l’agost.

Cuina
La ciutat de Gork és considerada la capital gastronòmica d’Irlanda. Símbol de la riquesa gastronòmica de la ciutat és l’English Market, un dels mercats més importants d’Irlanda, situat en un edifici de finals del segle XVIII en el cor de Cork, entre els carrers de Princess Street i Patrick Street.

Com arribar-hi
Cork compta amb aeroport internacional, que es troba fàcilment accessible al centre de la ciutat amb autobús o amb taxi.

Des de l’aeroport de Girona hi ha vol directe a aquesta ciutat irlandesa.

Considerada la segona ciutat en importància d’Irlanda per darrere de Dublin. És travessada pel riu Lee, per la qual cosa els ponts formen part de la fesomia de la ciutat, a la vegada que compta amb un gran port natural. Concretament el riu Lee a l’entrada a Cork es divideix en dos, per la qual cosa la ciutat se separa en tres parts, essent la del mig la corresponent al centre històric.

Es tracta d’una ciutat petita que es pot fer perfectament a peu i que per tant és perfecta per a una visita de cap de setmana. També és un dels llocs ideals per fer cursos d’anglès per a adults. De fet, la ciutat compta amb una estructura força desenvolupada en aquest sentit.

Cork és una animada ciutat universitària, que l’any 2005 va ser Capital Europea de la Cultura. A la Galeria d’Art Municipal Crawford s’exhibeixen obres que ens permeten conèixer molt més de la vida i la història d’aquesta ciutat irlandesa.

El principal carrer de la ciutat és el St. Patrick Street, una avinguda en gran part peatonal, on trobem gran varietat de comerços i notables edificis.

La torre de l’Església de Shandon és l’edifici més famós de la ciutat i hi destaca el rellotge de la torre, conegut popularment com a el Mentider de les Quatre Cares, ja que des de la base de l’edifici sembla indicar una hora diferent.

Un altre edifici que mereix la pena de ser visitat és el de l’Ajuntament, ubicat a Anglesea Street. En aquest entorn es pot fer un passeig per les muralles medievals i visitar el parc Bishop Lucy.
Red Abbey, a Abbet Street, és l’única estructura medieval que es conserva a Cork. En realitat era un Monestir Agustí de finals del segle XIII

A la Universitat de Cork es poden visitar les pedres d’Ogham, que constitueixen la font escrita més antiga en llengua irlandesa.

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada