google

Segueixen i més ens val dir que seguiran per molt temps, els cops de cua del gran sisme submarí creat per les filtracions d’Edward Snowden. Cada setmana observem un moviment, ja sigui fet per òrgan governamental o empresa, amb origen en les declaracions de l’ex-tècnic de l’Agència Nacional de Seguretat (NSA).

Aquesta vegada ha estat el torn d’Apple, Facebook, Google i Microsoft, que tal com fes Yahoo! al juliol de l’any passat, han anunciat amb el Washington Post com a mediador, que notificaran als usuaris quan el seu govern vulgui accedir a les dades, sempre que no sigui una institució de tipus legal qui faci la demanda a aquestes empreses.

D’aquesta manera les firmes més importants del sector intenten netejar la seva imatge sempre minvada pels escàndols de privacitat.

D’aquesta manera Apple començarà a implementar la mesura a partir de maig mentre que Google, que ja tenia aquest servei per als seus usuaris des de fa algunes setmanes, ara avisarà de les excepcions que no pot notificar als seus usuaris davant d’un requeriment governamental de les dades.

Queda clar doncs que les empreses volen maquillar la seva imatge i queda clar també que internet és molt més que una eina de recerca d’informació. Actualment la xarxa és un camp d’activitat tan notori com ho és el carrer mateixa i en què els nostres actes són igualment vigilats pels nostres governs.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada