Copenhaguen degusta la Calderada de la Seu d’Urgell

La Calderada de Sant Antoni de la Seu d’Urgell s’ha donat a conèixer per primera vegada més enllà de Catalunya. La Confraria de Sant Antoni va ser aquest cap de setmana passat a Copenhaguen per mostrar la preparació de l’escudella d’hivern típica de la ciutat, que es prepara cada 17 de gener al passeig Joan Brudieu.

L’associació urgellenca era una de les convidades a la 32a edició de l’Aplec Internacional, un esdeveniment que l’Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk) organitza cada any en una ciutat diferent d’arreu del món i que enguany se celebrava a la capital de Dinamarca, entre el 26 i el 28 d’abril, tot coincidint amb el Timer Festival. Un grup de membres de la Confraria, al costat d’altres poblacions catalanes que tenen la tradició de fer escudelles o ranxos col·lectius, van preparar la caldera tot seguint les pautes habituals de la festa de Sant Antoni a la Seu.

La demostració a Copenhaguen va comptar amb la participació de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, que assegura que els danesos que han provat l’escudella “opinen que ha sortit bona”. Batalla va agrair el suport d’Adifolk, el Departament de Cultura, la Delegació de la Generalitat als països nòrdics i la Federació d’Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques de Catalunya, que van fer possible aquest viatge de la Confraria de Sant Antoni, juntament amb els escudellers de Vidreres i Castellterçol.

A banda d’aquesta tradició, l’Aplec Internacional ha inclòs exhibicions de sardanes, castells, havaneres, cercaviles, danses, jocs i la tradició de l’Hereu i la Pubilla.