Després de declarar-se desert el concurs de mèrits pel projecte d’embelliment de l’avinguda Meritxell, els comuns d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany han decidit convocar de nou el concurs modificant els terminis i convidant els enginyers perquè es puguin presentar. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, s’ha mostrat molt crítica amb la posició plantejada pel Col·legi d’Arquitectes, que va decidir no presentar ofertes en la convocatòria anterior.

Després que es declarés desert el concurs per a l’embelliment de l’Avinguda Meritxell i Carlemany que havien convocat els comuns d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha anunciat la presentació de nou del concurs, convidant els enginyers i canviant els terminis. El concurs es publicarà la setmana vinent al BOPA i preveu l’obertura de sobres el 31 de març.

Aquest nou concurs obre la possibilitat de participació als enginyers del país, després que el vet fet pel Col·legi d’Arquitectes hagi fet que el concurs hagi quedat desert, sense ofertes presentades. Marsol ha criticat aquesta mesura presa pels arquitectes del país. “El col·legi s’ha equivocat“, ha dit, i ha posat en dubte la legalitat de la mesura presa per part del Col·legi d’Arquitectes, “no és respectable que facin boicot en aquest concurs, estan limitant els drets dels seus col·legiats a participar o exercir la seva professió amb un concurs convocat d’acord amb la llei i la legislació”.

Marsol ha lamentat el retard d’un mes i mig del projecte que ara farà que no puguin començar les obres fins el mes de setembre. “La gran perjudicada és l’avinguda Meritxell”, però ha insistit que el projecte es farà i que el concurs té un “plec de bases completament igual que l’anterior”. Sobre la possibilitat o el plantejament que els comuns optessin per la convocatòria d’un concurs d’idees, Marsol ha recordat que sobre Meritxell “s’han fet molts concursos d’idees i molts projectes”.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada