Convoquen els ajuts a l’estudi d’ensenyament superior per als curs 2022-2023 amb requisits més flexibles

Estudiants prenent apunts
Estudiants prenent apunts (Foto Istock.com)

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres, la convocatòria dels ajuts a l’estudi d’ensenyament superior per al curs escolar 2021-2022. Els ajuts van destinats a estudiants de formació professional superior i a estudiants de primer i segon cicles universitaris que cursin els estudis a Andorra, a l’estranger o a distància.

Els ajuts tenen la voluntat de garantir el dret a l’educació de manera efectiva i compensar les desigualtats econòmiques i socials en els nivells d’ensenyament post-obligatoris, així com incentivar als alumnes per a continuar formant-se. Les beques inclouen ajuts al material d’estudi, a la matrícula, als desplaçaments i a la residència o manutenció quan són fora del Principat.

El termini de presentació de les sol·licituds i de la documentació necessària per a sol·licitar els ajuts a l’estudi d’ensenyament superior s’obre el 29 d’agost i es tanca el 30 de setembre del 2022 (ambdós dies inclosos). La sol·licitud es pot fer de forma telemàtica a través de www.tramits.ad o www.infoeducacio.ad, o bé al Servei de Tràmits del Govern o als serveis de Tràmits dels comuns.

El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, ha recordat que enguany, tal com es va anunciar al maig, s’ha flexibilitzat l’accés a aquests ajuts, augmentant el llindar màxim d’ingressos que es pot tenir per a accedir-hi. Així, es passa dels 16.502 euros màxims que es fixaven fins ara, als 18.720 euros.

Per a més informació es pot contactar amb la Unitat d’Ajuts a l’Estudi del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior a l’adreça electrònica ajutsestudi@govern.ad.

 

Conveni mundial de reconeixement de qualificacions d’ensenyament superior

Precisament aquest dimecres també s’ha aprovat l’adhesió d’Andorra al Conveni mundial sobre el reconeixement de qualificacions relatives a l’ensenyament superior de la UNESCO.

La Conferència General d’aquest ens va adoptar el Conveni Mundial en la seva 40a sessió, al novembre de 2019. Es tracta del primer tractat de les Nacions Unides sobre educació superior amb abast mundial, i estableix uns principis universals per al reconeixement dels estudis, de les titulacions que donen accés a l’ensenyament superior i les titulacions pròpies a aquest ensenyament, per tal de millorar l’accés i facilitar la mobilitat dels estudiants.

A hores d’ara el conveni compta amb 16 estats part, i entrarà en vigor tres mesos després de la data de dipòsit del vintè instrument de ratificació, acceptació, aprovació o adhesió.

TOTES LES NOTÍCIES