Convocats els Premis Literaris Homilies d’Organyà

Una part del cartell dels premis literaris
Una part del cartell dels premis literaris Homilies d’Organyà

L’obra guanyadora del Premi Pirineu de narració literària rebrà 2.000 euros i el text finalista, 1.000 euros, aportats per l’Ajuntament d’Organyà, que també dota amb 600 euros el Premi Josep Grau i Colell de poesia. La mateixa quantitat (600 euros) es destinarà als treballs guardonats en el Premi Alt Urgell de contes curts de Joves Autors i el Premi Germans Espar i Tressens de relats viscuts, que promou el Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Per la seva banda, el Premi Lletres de dones de relats curts atorgarà 600 euros, a càrrec del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU).

El Premi Narieda de redacció infantil, adreçat als alumnes de primària de les escoles que conformen la Zona Escolar Rural (ZER) Narieda (Organyà, Coll de Nargó i Peramola), comptarà amb tres guardons de 100, 60 i 40 euros de material didàctic. Finalment, Òmnium Alt Urgell lliurarà un any més el Premi Mossèn Albert Vives a la trajectòria periodística.

Fira del Llibre del Pirineu

Els Premis Homilies d’Organyà formen part de la Fira del Llibre del Pirineu, que enguany arribarà a la seva 24a edició i se celebrarà el 4, 5 i 6 de setembre. Es tracta d’una festa literària que aplega autors, editors i llibreters del territori i els posa en contacte amb lectors d’aquí i d’arreu. Unes homilies modernes, escrites i llegides per escriptors de renom representen un dels punts culminants de la celebració, juntament amb la Carrerada de Llibres, una lectura compartida i multitudinària a peu de carretera que té com a objectiu fer visible el llibre i el plaer de la lectura. Espectacles literaris, concerts, visites guiades i animacions infantils completen un ampli programa d’actes.

Els Premis Literaris Homilies d’Organyà compten amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, l’Institut Català de les Dones, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida.