El Govern ha aprovat, a proposta del ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, la publicació d’un edicte extern per a la cobertura de 20 places vacants corresponents als anys 2010, 2011, 2012 i 2013 en el lloc de treball d’Agent de Policia.

Les persones interessades hauran d’adreçar una sol·licitud a la Secció de Recursos Humans del Departament de Policia (edifici administratiu de l’Obac d’Escaldes-Engordany) abans de les 13 hores del pròxim 22 de novembre.

D’altra banda, el Ministeri de Justícia i Interior convoca els aspirants a una reunió informativa sobre el desenvolupament i els criteris de puntuació de cadascuna de les proves el dia 27 de novembre a les 13 hores a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany. En aquesta reunió també es lliurarà el calendari de proves per al procés de selecció.

Entre les condicions generals a complir per part dels aspirants, hi ha la possessió de la nacionalitat andorrana definitiva, tenir un mínim de 19 anys i no haver superat els 35 a la data de venciment de la convocatòria, no trobar-se inhabilitat per a l’exercici d’ofici o càrrec públic i no tenir antecedents penals.

A més, també es requereix estar en possessió del títol de graduat de segona ensenyança del sistema educatiu andorrà o titulació equivalent reconeguda per l’Estat, una talla mínima de 170 cm en el cas dels homes i de 165 cm per a les dones, així com la possessió del permís de conduir tipus B1.

En el cas dels coneixements requerits per ocupar els diferents llocs de treball, les bases de la convocatòria inclouen el domini del català i coneixements del castellà i del francès, així com coneixements institucionals, històrics i geogràfics d’Andorra.