El Concurs de guions per a joves, organitzat pel Servei de Política Lingüística del Ministeri de Cultura, amb del Comú d’Andorra la Vella i Ràdio i Televisió d’Andorra, arriba a l’onzena edició amb l’objectiu de consolidar l’alta participació de l’any passat, en què es van rebre 156 originals.

La primera fase d’aquest projecte començarà el mes que ve a les aules, on el guionista professional Albert Galindo, per encàrrec del Servei, oferirà sessions introductòries al guió televisiu per explicar què és i com es redacta un text d’aquestes característiques.

Els estudiants podran presentar els seus guions al Servei de Política Lingüística fins al 20 de gener. Després que el jurat seleccioni els millors treballs, els alumnes de batxillerat artístic i de la comunicació de l’Escola Andorrana interpretaran i enregistraran dos guions que es convertiran en curtmetratges. Aquests films s’emetran a Andorra Televisió i es penjaran al web del Servei.

Els guions han de ser en català i inèdits, de tema lliure, breus, realistes i amb pocs personatges, perquè es puguin convertir en curts.

El concurs es divideix en dos categories segons els cursos dels alumnes: 3r i 4t de segona ensenyança, 3r i 4t d’ESO, i troisième i seconde (categoria A); i 1r i 2n de batxillerat, première i terminale, i DEP i batxillerat professional (categoria B). Els tres primers classificats de cada categoria rebran vals de compra cedits per Pyrénées Andorra de 350, 250 i 150 euros, vàlids per a aquests grans magatzems.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada