Augmentar el nivell artístic de les coreografies és un dels grans reptes del col·lectiu geganter. El Concurs Nacional de Balls de Gegants de Catalunya va ser creat amb l’objectiu de prestigiar les colles que hi dediquen més esforços. La primera edició, celebrada el 2016 a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, va ser un èxit de convocatòria. Va demostrar l’interès creixent dels geganters catalans per oferir passos originals i atractius estèticament.

Dos anys més tard, l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC) anuncia una nova convocatòria. Totes les colles que desitgin participar al II Concurs Nacional, que tindrà lloc al municipi gironí d’Amer el 7 d’octubre, poden presentar la seva candidatura fins al 30 de juny. 

D’entre totes les candidatures presentades, l’ACGC n’escollirà un ventall entre sis i deu, que anunciarà durant la segona quinzena de juliol. Entre altres criteris, el jurat valorarà la qualitat musical i coreogràfica, la impressió estètica, l’entorn del ball, l’execució dels passos, l’adequació del ball segons la configuració i la tipologia de les figures, o bé la coordinació entre els músics i els balladors. Les tres colles que siguin premiades a Amer seran recompensades amb 500€, 300€ i 200€ respectivament.
El II Concurs Nacional de Balls de Gegants de Catalunya està obert a totes les colles geganteres catalanes, a excepció de les tres que van esdevenir guanyadores en la primera edició, i que tan sols hi podran participar fora de competició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada