Convenis de Govern amb FEDA, Nord Andorrà i Mútua Elèctrica per a la col·locació dels Arbres del Vent

El consell de ministres ha aprovat, a proposta del titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, els convenis per a la posada en servei, manteniment i explotació dels Arbres del Vent. Aquestes infraestructures s’instal·laran a Canillo, Ordino, Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, pel que s’han de signar convenis amb FEDA, Nord Andorrà i Mútua Elèctrica.

En els convenis s’estipula que el Govern instal·larà els Arbres del Vent i n’assumeix les despeses de subministrament i instal·lació, inclosos els fonaments, les canalitzacions d’embrancament a la xarxa, les arquetes i el cablejat de les canalitzacions. Per la seva banda, les empreses són les que decidiran el lloc, forma i procediment d’embrancament a la xarxa elèctrica, tindran cura de la conservació de la infraestructura i en faran les inspeccions necessàries. En cas d’avaria o desperfecte, serà el Govern qui realitzi les reparacions, modificacions o substitucions que facin falta.

En el conveni es deixa també per escrit que el Govern aporta gratuïtament a FEDA, Nord Andorrà i Mútua Elèctrica l’electricitat produïda pels Arbres del Vent i que el text, que entra en vigor en el moment de la signatura, té una vigència indefinida.

El ministre d’Ordenament Territorial ha recordat que és previst que el projecte, que va ser la proposta guanyadora de la proposta guanyadora de la segona edició del Pressupost Participatiu, estigui enllestida a mitjans del mes de febrer. La dotació final dels Arbres del Vent ha estat de 344.000 euros.