Conveni per oferir formacions sobre qualitat ambiental interior

El director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, i el director de l’Associació Andorrana per a la Qualitat Ambiental en Interiors (AAQAI), José Sobrevias, han signat, aquest divendres, un conveni per organitzar formacions en matèria de qualitat ambiental interior.

L’AAQAI, ha desenvolupat  els darrers anys de forma satisfactòria formacions de tècnic superior i tècnic mitjà en qualitat ambiental interior, amb el suport del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat adreçades a les persones que desenvolupen la seva activitat en l’àmbit de la qualitat ambiental interior.

Les formacions s’organitzen, com a mínim un cop cada any. Les persones que superin els exàmens obtenen el certificat oficial emès per la Federació d’Associacions de Qualitat Ambiental en Interiors d’Espanya i Andorra, amb el suport del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat i Sostenibilitat del Govern.

D’altra banda El Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat està treballant amb la col·laboració dels Col·legis d’Enginyers i Arquitectes, i l’AAQAI en un reglament que definirà els requeriments pel que fa al disseny de les instal·lacions de ventilació dels edificis a fi de garantir-ne la qualitat de l’aire interior.

Aquestes accions s’enmarquen dins de l’Estratègia de Medi Atmosfèric aprovada pel Govern i en el desenvolupament de les accions del Llibre Blanc de l’Energia.

Els estudis assenyalen que passem aproximadament un 85% del nostre temps en ambients considerats tancats, i per tant, la qualitat de l’aire interior és essencial per a la salut de les persones.