Conveni per a la formació de professionals experts en medicina de rescat de muntanya a Puigcerdà

La Fundació Hospital de Puigcerdà organitza els cursos “Tripulant d’helicòpter HEMS” i “Curs Internacional de Socorrisme, Seguretat i Medicina d’Urgències a la muntanya”, que compten amb la participació activa dels Bombers de la Generalitat i els Mossos d’Esquadra. D’altra banda, l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya podrà participar en la planificació i el disseny d’aquests cursos, entre d’altres accions.

El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Jordi Gassió, (que ha realitzat el seu darrer acte com a director general, i que serà rellevat per Ramon Parés a partir d’aquest divendres), la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Núria Aymerich,  i l’alcalde de Puigcerdà i president del Patronat de la Fundació Hospital de Puigcerdà, Albert Piñeira, han signat, aquest matí, un conveni de col·laboració en matèria de formació dels col·lectius del Departament relacionats amb la seguretat, el rescat i el salvament de muntanya.
A l’acte de signatura, que ha tingut lloc a la seu de l’Ajuntament de Puigcerdà, també han assistit el cap de l’Escola de Bombers, Josep Maria Juncosa, el cap de la Regió d’Emergències Centre, Jordi Vila, el gerent de l’Hospital de Puigcerdà, Jordi Boix, i l’intendent cap de la Regió Policial Pirineu Occidental, Ramon Calsina, entre d’altres autoritats i comandaments operatius.
Amb la signatura d’aquest conveni, el departament d’Interior, l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) i la Fundació Hospital de Puigcerdà, aprofundeixen en la col·laboració mútua i recíproca per a la formació de professionals experts en medicina de rescat de muntanya. Una col·laboració que ja s’estava duent a terme en els darrers anys i que es formalitza amb la signatura d’aquest conveni.
Concretament, tant els Bombers de la Generalitat com els Mossos d’Esquadra col·laboraran activament en els cursos, organitzats per la Fundació Hospital de Puigcerdà: “Tripulant d’helicòpter HEMS” i “Curs Internacional de Socorrisme, Seguretat i Medicina d’Urgències a la muntanya”. Així mateix, l’ISCP participarà, si s’escau, en la planificació i el disseny dels cursos i podrà cedir les seves instal·lacions.
En aquest sentit, el Bombers de la Generalitat, formaran en l’àmbit de la seguretat a la muntanya i en l’atenció mèdica i rescat de ferits. Amb l’experiència del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM), una part que impartiran Bombers de la Generalitat inclourà la formació en el trasllat de pacients i accidentats amb helicòpter medicalitzat. D’altra banda, els Mossos d’Esquadra formaran en l’apartat de seguretat a la muntanya.
El conveni, d’altra banda, estableix les eines i els sistemes comuns de treball que, dins del servei a la comunitat, han de permetre ajudar a l’acompliment dels respectius objectius, en l’àmbit de la medicina en rescats de muntanya.

TOTES LES NOTÍCIES