Conveni entre l’Ensosp francès i el Cos de Bombers

El director dels Bombers Jordi Farré i Gregory Allione de l’Ensosp (SFGA)

Potenciar i actualitzar periòdicament la formació dels membres del Cos de Bombers. Amb aquest objectiu, el Departament de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DPEIS) i l’Escola nacional superior de bombers de França (Ensosp) han impulsat un conveni marc que permetrà que els bombers andorrans puguin accedir de forma àgil i ràpida a les formacions que ofereix aquesta institució pública gal·la.

L’acord s’ha formalitzat avui dilluns amb la signatura del text per part del director del Cos, Jordi Farré, i del director de l’Ensosp, Gregory Allione, en un acte que ha tingut lloc al Parc Central de Bombers, a Santa Coloma. Farré ha explicat que, gràcies al conveni, es facilita la participació dels membres del cos andorrà en els programes formatius de l’Ensosp en ocupacions operatives, administratives, de supervisió o especialitzades. Alhora, els formadors del Principat podran realitzar sessions o suport tècnic a l’Escola nacional francesa.

Així mateix, al conveni es recull el compromís d’ambdues entitats d’intercanviar experiències laborals i normatives en matèria de formació professional i desenvolupament del personal; així com d’informació científica i tècnica relativa a l’activitat dels Bombers. També, d’acord amb text signat, es treballarà per a impulsar la participació mútua de les parts en conferències científiques i seminaris, organitzats en les seves respectives institucions.

TOTES LES NOTÍCIES