Aquest matí ha tingut lloc a la Seu d’Urgell la signatura del conveni entre l’Ajuntament urgellenc i la Fundació Privada Valentí Claverol Cirici per a la cessió d’una còpia digitalitzada de les imatges que componen el Fons Amadeu Bordalba perquè es puguin consultar a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell. Aquest conveni l’han rubricat l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i el president de la Fundació Claverol, Josep Claverol, en una roda de premsa de presentació d’aquest acord formal que ha tingut lloc al mateix Arxiu Comarcal.

Amb aquest conveni, l’Arxiu Comarcal disposarà d’un total de 239 còpies de les fotografies procedents de l’Arxiu Bordalba, concretament imatges preses als Pirineus entre els anys 1903 i 1918, majoritàriament a Andorra, La Seu d’Urgell i l’Alt Urgell, que conformen part del treball fotogràfic d’Amadeu Bordalba. A partir d’ara, les fotos podran ser consultades pels usuaris de l’Arxiu Comarcal.

En l’acte de signatura, l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha manifestat que gràcies a aquest acord amb la Fundació Claverol, “els usuaris de l’Arxiu Comarcal podran gaudir de material inèdit i de gran qualitat sobre la memòria històrica de la Seu i comarca a través de fotografies d’un dels pioners en immortalitzar imatges de la nostra història”. Batalla ha explicat que aquest conveni permet establir un marc de joc, per una banda poder tenir accés al Fons Bordalba i, per una altra, obrir possibilitats de difusió cultural i posar en valor aquest tresor fotogràfic i històric relacionat amb la Seu i l’Alt Urgell.

Per la seva part, el director general de la Fundació Claverol, David Claverol, ha agraït a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell la signatura d’aquest conveni específic que “permet formalitzar una relació ja existent entre ambdues parts, fet que permet que aportem una còpia de lectura del Fons Bordalba adquirit per la Fundació Claverol el passat mes de juny”. “Hem pensat que aquestes 239 fotografies seran útils als usuaris de l’Arxiu Comarcal alhora de facilitar-los la feina de recerca i que alhora el puguin gaudir”, ha afegit Claverol.

D’altra banda, el director de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, Julio Quílez, ha afirmat que “aquest fons fotogràfic és una peça clau per reconstruir la nostra memòria col·lectiva”.

Les fotografies del Fons Bordalba recullen esdeveniments quotidians d’habitants de la Seu, la reconstrucció de la Catedral de Santa Maria d’Urgell, l’expansió urbanística de la ciutat, la celebració d’actes religiosos, entre d’altres.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada