Conveni entre la Diputació i la Fundació Sant Hospital per a l’ampliació de la unitat sociosanitària

El ple de la Diputació de Lleida va aprovar divendres passat el conveni de col·laboració interadministrativa amb la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell, per a l’execució d’obres d’ampliació i reforma del Sant Hospital. L’ens provincial assumirà tres milions d’euros del cost dels treballs, mentre que la Fundació en finançarà poc més de 900.000. Les obres sortiran a licitació pròximament i el concurs podria estar resolt aquest estiu.

L’objectiu final de l’ampliació, que es farà en dues fases, és solucionar la manca de llits de residència a l’Alt Urgell, on existeix una llista d’espera important. En total, hi haurà 21 places més, tant de residència assistida com de mitja i llarga estada, ofertant-se’n 65 en total. Alhora, es vol dignificar el servei aportant als residents les millors condicions possibles.

Projecte de reforma

La reforma inclou la zona formada per la Residència Assistida, el Centre de dia i l’Hospital de dia, l’àrea de Rehabilitació, el menjador del personal, l’antic habitatge religiós i la capella. Tot l’espai ocupa 1.570 metres quadrats, on s’hi poden allotjar 45 llits, la majoria per a residència assistida. La segona zona en què s’actuarà és la de l’actual Unitat Sociosanitària, que disposa de 13 llits en 5 habitacions dobles i 3 d’individuals sense bany. Tota aquesta àrea es transformarà en 5 habitacions individuals amb bany propi, amb els seus corresponents espais d’infermeria i la unitat de psicogeriatria.

Un tercer espai, que actualment ocupa la Unitat Sociosanitària amb 17 llits amb 1 bany assistit exterior, es transformarà en 15 llits amb 3 banys assistits exteriors, a més dels seus corresponents espais d’infermeria per desenvolupar l’activitat de mitja estada polivalent.

Usos sanitaris al Centre Cívic El Passeig

A la tercera planta del Centre Cívic El Passeig s’hi instal·larà l’àrea de Rehabilitació i el centre de dia. Una passarel·la unirà l’edifici de l’Hospital urgellenc amb la nova zona sanitària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.