El ple de la Diputació de Lleida va aprovar divendres passat el conveni de col·laboració interadministrativa amb la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell, per a l’execució d’obres d’ampliació i reforma del Sant Hospital. L’ens provincial assumirà tres milions d’euros del cost dels treballs, mentre que la Fundació en finançarà poc més de 900.000. Les obres sortiran a licitació pròximament i el concurs podria estar resolt aquest estiu.

L’objectiu final de l’ampliació, que es farà en dues fases, és solucionar la manca de llits de residència a l’Alt Urgell, on existeix una llista d’espera important. En total, hi haurà 21 places més, tant de residència assistida com de mitja i llarga estada, ofertant-se’n 65 en total. Alhora, es vol dignificar el servei aportant als residents les millors condicions possibles.

Projecte de reforma

La reforma inclou la zona formada per la Residència Assistida, el Centre de dia i l’Hospital de dia, l’àrea de Rehabilitació, el menjador del personal, l’antic habitatge religiós i la capella. Tot l’espai ocupa 1.570 metres quadrats, on s’hi poden allotjar 45 llits, la majoria per a residència assistida. La segona zona en què s’actuarà és la de l’actual Unitat Sociosanitària, que disposa de 13 llits en 5 habitacions dobles i 3 d’individuals sense bany. Tota aquesta àrea es transformarà en 5 habitacions individuals amb bany propi, amb els seus corresponents espais d’infermeria i la unitat de psicogeriatria.

Un tercer espai, que actualment ocupa la Unitat Sociosanitària amb 17 llits amb 1 bany assistit exterior, es transformarà en 15 llits amb 3 banys assistits exteriors, a més dels seus corresponents espais d’infermeria per desenvolupar l’activitat de mitja estada polivalent.

Usos sanitaris al Centre Cívic El Passeig

A la tercera planta del Centre Cívic El Passeig s’hi instal·larà l’àrea de Rehabilitació i el centre de dia. Una passarel·la unirà l’edifici de l’Hospital urgellenc amb la nova zona sanitària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada