Conveni entre la Cambra i Andorra Turisme per al desenvolupament de l’Observatori del Comerç

Jordi Torres i Josep Maria Mas signant el conveni (CCIS)
Jordi Torres i Josep Maria Mas signant el conveni (CCIS)

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra (CCIS) ha signat avui dimarts un conveni de col·laboració amb Andorra Turisme per desenvolupar l’Observatori del Comerç. El president de la Cambra, Josep Maria Mas, i el ministre de Turisme i Comerç i president d’Andorra Turisme, Jordi Torres, han rubricat aquest acord que pretén impulsar la sostenibilitat del comerç, a través de la recopilació, l’anàlisi i la difusió de dades relacionades amb l’activitat comercial i turística d’Andorra. 

L’Observatori del Comerç, liderat per la Cambra, tindrà com a funcions principals analitzar les dades recopilades per a identificar tendències, oportunitats i desafiaments en el comerç al detall del país. Això inclou l’estudi de la competència, la demanda del mercat i altres factors que afecten el comerç. A més, s’elaboraran informes basats en les dades recopilades que es difondran a empreses, entitats públiques i altres parts interessades per a ajudar-los a prendre decisions informades. L’Observatori del Comerç proporcionarà també un seguiment continu de l’evolució de les tendències en el sector de la venda al detall, contribuint així a una millor comprensió i adaptació a les dinàmiques del mercat.

Per la seva banda, les funcions d’Andorra Turisme inclouran compartir informació rellevant sobre dades turístiques i de comerç que puguin ser d’interès per a la Cambra i el sector empresarial. A més, proporcionaran suport i assessorament en el desenvolupament d’estudis vinculats al conveni signat avui, reforçant així la base de coneixement compartit per a iniciatives futures. Aquesta col·laboració reforçada entre la Cambra i Andorra Turisme no només promou la transparència i l’eficàcia en la gestió de dades crítiques, sinó que també facilita un entorn més favorable per al creixement sostenible i l’adaptació al mercat actual.Projecte conjunt de col·laboració públicoprivada

En aquest sentit, l’objectiu de la Cambra és crear precisament un espai d’anàlisi i reflexió sobre el sector de venda al detall del país, donar resposta a les necessitats de coneixement i realitzar un seguiment continuat dels aspectes estructurals del sector i disposar d’indicadors que analitzin l’evolució de les tendències, a més d’oferir a les empreses i als operadors informació clau per a la seva gestió.  

El comerç continua sent un dels pilars de l’economia andorrana i el fet de disposar de dades, estudis i anàlisis quantitatius i qualitatius permetrà aprofundir en una reflexió sobre el model actual. 

La signatura d’avui també posa de manifest i evidencia la necessitat de col·laboració entre el sector públic i el sector privat per a tirar endavant propostes que apostin per la competitivitat del sector així com també un alineament per a aconseguir els objectius marcats. 

Properament es presentarà la diagnosi comercial on s’analitza l’evolució del comerç andorrà de 2019 a 2024, així com els resultats de l’enquesta qualitativa als visitants, i l’informe relatiu a les preguntes als comerciants del país incloses en les enquestes de conjuntura de la CCIS efectuades durant el segon semestre de 2023. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]