Conveni entre Govern i Comú d’Ordino per a un habitatge per a persones grans amb dependència

espot-mortesEl  Govern d’Andorra i el Comú d’Ordino han signat aquesta tarda un Conveni de cessió d’ús d’un habitatge social destinats a persones grans amb situació de dependència. L’acte de signatura l’han dut a terme el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot i el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés a la casa comuna de la parròquia.

Amb aquest Conveni, el Comú d’Ordino cedeix un habitatge a l’Àrea Sociosanitària  d’Afers Socials que prestarà servei d’atenció social de proximitat adreçat a persones grans que ho requereixin i que compleixin els requisits. Es tracta d’un pis de tres habitacions, adaptat a les necessitats de les persones que hi resideixin, que podria acollir fins a quatre persones grans a les quals es prestarà serveis assistencials de control de la salut, higiene personal, petites cures i control de la medicació així com suport emocional. Aquest seguiment es durà terme amb la col·laboració del Centre d’Atenció Primària de la parròquia d’Ordino.

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha destacat que la cessió d’ús que avui s’ha formalitzat s’inscriu en el projecte de foment de l’atenció domiciliària i dels recursos de proximitat per a la gent gran, alhora que s’emmarca en la llei de serveis socials i sociosanitaris, que es va aprovar el 2014, que defineix les diferents prestacions d’atenció residencial que s’han d’oferir, entre ells el servei d’habitatges tutelats.

Espot també ha explicat que l’habitatge d’Ordino se suma als 5 immobles propietat del Govern repartits entre les parròquies de La Massana, Encamp i Canillo, que s’estan rehabilitant i adequant com habitatges amb serveis, destinats a acollir ciutadans atesos des del Departament d’Afers Socials. El servei d’habitatges tutelats ofereix serveis de suport al domicili a persones que, per circumstàncies sociofamiliars o per situació de dependència moderada, temporal o permanent, no poden viure al seu domicili.

El pis objecte del conveni signat avui té una superfície de 92 m2 i consta de 3 habitacions. El conveni té una durada inicial de 5 anys.