Conveni entre els departaments de Salvaments i Protecció Civil amb el Club Moto-Neu d’Andorra

Ahir es va signar el conveni de col·laboració entre els departaments de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DPEIS); i de Protecció Civil i Gestió d’Emergències amb el Club Moto-Neu d’Andorra.

Mitjançant el conveni, el Club Moto-Neu es compromet a col·laborar de manera voluntària, lliure i gratuïta amb els 2 departaments en les tasques de recerca, rescat i salvament de persones en situació de risc com a conseqüència d’allaus, accidents en zones d’alta muntanya i/o espais naturals del país, així com qualsevol situació de crisi o catàstrofe natural que es pugui produir al Principat d’Andorra.

La col·laboració esmentada es farà a través dels socis del Club Moto-Neu acreditats per part d’aquest darrer, els quals empraran a tal efecte les motos de neu i equipaments de la seva propietat, sense perjudici que puguin emprar també l’equipament facilitat pels departaments oficials de rescat. Les intervencions del Club Moto-Neu es faran sempre dins el marc organitzatiu i sota la direcció exclusiva del DPEIS i de Protecció Civil.

Per la seva banda, els dos departaments proporcionaran gratuïtament la formació escaient als socis del Club Moto-Neu acreditats per dur a terme les tasques de suport encomanades. La instrucció serà en l’àmbit dels primers auxilis i dels riscos naturals.

El conveni el van signar el director del departament de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Recasens; el director del departament de Protecció Civil, Francesc Areny; i president del Club Moto-Neu d’Andorra, Antoni Llorens.

(Foto: SFGA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada